Muri

Glavni junak

Muri je moder maček z belimi lisami na gobčku, prsih in na koncu repa. Ima zelene oči in je srednje visoke postave. Ker je po poklicu pisatelj in tudi novinar, mora biti vedno na tekočem z dogajanjem v mestu. Rad bere in je zato zelo razgledan. Je družaben muc, vedno sproščen v družbi svojih prijateljev. Včasih mu je nerodno pred muco Maco, ki je že nekaj časa njegova simpatija.

Maca

Murijeva simpatija

Maca je bela mačja lepotica z modrimi očmi. Po značaju je vedra, prijazna in družabna. Za vsakogar najde prijazno besedo. Zato ima velik krog prijateljev, s katerimi rada sproščeno poklepeta v kavarni ali v gostilni Pri Črnem mačku. Sem posebno rada zahaja, saj obožije gurmanska doživetja. Je skrbna, pozorna, poštena in odkrita. Ve, česa si želi v življenju in česa ne - sovraži jutranje vstajanje. Med Murijem in njo se že nekaj časa plete več kot le prijateljstvo.

Falot

Nogometaš

Falot je uspešen in bogat, kar dokazuje njegova prezenca in športno vozilo. Zaradi slave in bogastva se rad hvali in je važen. Je eden izmed najboljših nogometašov daleč naokoli vendar mu njegova ošabnost ponavadi prekriža načrte. Velikokrat se ponorčuje iz Murija in Mikija, kar jima nikakor ni po godu. Zelo mu je všeč Maca, ki jo kljub njenemu neodobravanju neprestano vabi na zmenek.

Žane

Kuhar

Žane je vrhunski kuhar. Njegovo osebnost, poleg prrrrrfekcionizma in strasti do kulinarike, zaznamujeta tudi uglajenost in šarmantnost. Ima izrazit francoski naglas in je nekakšen skriti idol veliko moškim Mačjega mesta. Njegov sicer resni lik ima tudi komično stran, ki se pokaže ob nezgodah in nesrečah, ki razkrijejo njegovo čustveno in občutljivo naravo.

Čombe

Barabin

Je največji maček v Mačjem mestu. Je rjave barve s temnejšimi lisami po celem telesu. Njegove lumparije so plod nabritosti in ne hudobije. Rad ušpiči kakšno neumnost, s katero popestri dogajanje v Mačjem mestu, še posebno policajema Miclju in Maclju. Rad ima akcijo. Ne more si pomagat, da ne bi vsake toliko časa kaj izmaknil.

Mijalko

Poštar

Je majhne rasti. Po poklicu je poštar. Je energičen, samozavesten, impulziven in pravo malo gobezdalo. Njegove zgodbice so marsikdaj precej napihnjene. Včasih ga zanese in se celo zlaže, vendar le zato, da zgodba postane bolj zanimiva. Uživa v svojem poklicu, ki mu omogoča, da hodi od hiše do hiše in seje trače po Mačjem mestu.

Marko

Ribič

Je siv muc s košatimi sivimi brki. Po poklicu je ribič. Je pravi prekaljeni pomorščak. Včasih bi celo lahko rekli, da se raje druži z ribami kot mački. Marko je tudi eden redkih, ki zna ukrotiti nagajivega Čombeta.

Mucelj in Macelj

Policaja

Mucelj in Macelj sta dvojčka, čeprav tega ne bi nihče uganil na oko. Sta si popolno nasprotje: Mucelj je manjši in zelo odločen, Macelj pa je visok, suh in čisto zmeden. Slednji tudi jeclja. Oba si dopolnjujeta stavke. Po poklicu sta policaja, po naravi pa sta prava zaspanca. Ob prvi priložnosti zadremata na klopci pred policijsko postajo. Velike preglavice jima povzroča ropar Čombe, ki se jima vedno izmuzne.

Liza

Gostilničarka

Liza je lastnica gostilne Pri veseli kravi. Kot prava gospodinja ima rada ima red in čistočo. Mački in mačke radi zahajajo k njej na mačji kruh in sveže kravje mleko. Všeč so ji svetleče stvari, zato se v prostem času rada zadržuje pred trgovino Mačje solze, kjer si ogleduje prave mačje bisere.

Mica

Šivilja in čevljarka

Čevljarka iz Mačjega mesta je delovna in natančna pri svojem poklicu. Mački in mačke se obrnejo nanjo, kadar potrebujejo popravilo čevljev in oblačil, velikokrat pa prejmejo tudi izkušen starševski nasvet. Kot materinski lik zna biti tako ljubeča, a tudi stroga do tistih mačk, ki potrebujejo tršo “mačjo taco”. V tej vlogi se največkrat znajde Čombe, katerega Mica obravnava kot rahlo težavnega otroka.

Miki

Izumitelj

Miki je pravi izumitelj. Koščena postava in velika očala sta dokaz, da preveč časa posveča izumljanju in zato pozabi na zajtrk. Njegova dlaka je oranžna, znotraj ušes in okrog smrčka ima bele lise. Murijeva hiša je polna njegovih izzumov. Deluje, kot da je ves čas raztresen, saj po njegovih možganih divja prava nevihta.