O MINISERIJI MURI

Maček Muri pisatelja Kajetana Koviča je oživel v domišljijskem animiranem svetu miniserije Muri. Naša inspiracija so pesmi Nece Falk in Jerka Novaka. 

V miniseriji Muri se podamo v Mačje mesto na prav poseben dan – rojstni dan Mace. Ta dan seveda ni običajen, vendar se hitro zgodi, da kdo pozabi na njo.
V prvem delu tako Murija prebudi zvonček v uri in dan začne kot običajno. K sreči ga prijatelj Miki spomni, da mora Maci voščiti vse najboljše. Ker ji Muri želi za darilo podariti nekaj posebnega, jo že zjutraj povabi na kosilo. Maca navdušena sprejme povabilo.
V drugem delu se Muri odpravi na sprehod do glavnega trga, kjer je dogovorjen z Maco. Na poti mu jo zagodi  “ropar Čombe, ki nastavlja pasje bombe”. K sreči pa se njegov sprehod le srečno končna in z Maco se le odpravita na kosilo.
V tretjem delu spoznamo najboljšega kuharja v Mačjem mestu – Žaneta. Ko je čas za kosilo, pa jo Žane ucvre iz gostilne Pri črnem mačku. Nihče ne razume zakaj a se kmalu izkaže, da v gostilni straši!?! Pogumni mucki z Murijem na čelu se odločno odpravijo rešiti gostilno in kosilo, saj so vsi, z Maco na čelu, že strašno lačni.

Prvi del miniserije Muri – Rojstni dan, 2013
V uvodnem delu spoznamo Murija v težavah, saj je pozabil, da je danes Macin posebni dan. Na srečo ga na to opozori dobri prijatelj, izumitelj Miki.
Drugi del miniserije Muri – Sprehod, 2017
Murijev sprehod do glavnega trga se nepričakovano zapleta, Muri pa išče način, kako bo vseeno točno prišel na trg, kjer se sreča z Maco.
Tretji del miniserije Muri – Kosilo, 2018
Muri in Maca se lačna odpravita do restavracije Črni maček, kjer kuha najboljši kuhar Žane. Ampak … ‘V Črnem mačku straši!!!’ Bodo mucki ostali lačni?

Skupaj bo miniserijo sestavljalo pet delov.

Oglejte si napovednike in kupite DVD

NAROČITE SE NA YOUTUBE KANAL MURI MINISERIJA

Z NAKUPOM V SPLETNI TRGOVINI PODPIRATE USTVARJALCE MINISERIJE MURI

V trgovini najdete posamezne izvode DVDjev objavljenih delov. Vsakokrat pa pripravimo tudi paketno akcijsko ponudbo.